Volg ons Demo aanvragenHelp   
ERP software voor groothandels: maak je klaar voor de toekomst!
Digitalisering cruciaal voor de moderne groothandel

Het jaar 2020 werd een jaar van grote veranderingen. Kantoren en winkels werden massaal ingeruild voor thuiswerk en webwinkels, restaurants waren gedwongen om een webshop op te zetten voor take away en online vergaderen en events werden plots de norm.

COVID-19 plaatste in 2020 een turbo op trends die al jaren bezig waren en maakte meer dan ooit duidelijk dat digitale technologie voor heel veel bedrijven enorm belangrijk is in de race naar bedrijfssucces.

Ook voor groothandels is digitale transformatie een absolute must om te kunnen overleven. De groei van e-commerce heeft de machtsverdeling in de traditionele waardeketen doen veranderen. Consumenten bestellen massaal online en dit vaak bij internationale aanbieders. 

Maar we zien ook dat retailers steeds vaker direct bij de producent bestellen en hierdoor groothandels overslaan. Deze ketenverkorting vormt een grote bedreiging voor de traditionele groothandel.

Gelukkig is er een manier om als groothandel de toekomst tegemoet te zien. De groothandel van morgen optimaliseert zijn handelsprocessen en voegt waarde toe voor klanten dankzij de juiste ERP software. Innovatie en digitalisering zijn daarbij belangrijker dan ooit ! Concreet is ERP software de toekomst voor groothandels.

In dit artikel delen wij graag een aantal tips om als groothandel klaar te zijn voor morgen.

Stel de klant centraal

Dat klinkt logisch, toch? Maar voor veel bedrijven is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Veel ondernemingen gebruiken nog steeds verschillende software applicaties voor hun bedrijfsvoering waarbij alle klantendata vaak verspreid staat over verschillende systemen en de medewerkers bijgevolg zeer moeilijk een overzicht kunnen krijgen van alle klantgegevens.

Stellen dat er meer en meer online wordt aangekocht is een open deur intrappen. Veel groothandels hebben dan ook al een webshop, maar in veel gevallen is die niet rechtstreeks geïntegreerd met de volledige backoffice software. 

Daardoor ziet de klant vaak niet de meest recente voorraa of informatie Bovendien kunnen ze geen eigen klantgegevens opvragen en vaak is het voor klanten ook niet mogelijk om via de webshop onmiddellijk vragen te stellen.

Daarnaast zijn veel webshops zijn ook niet responsive. Bestellen via een smartphone is dan ook niet mogelijk. 

Verschuiving van een traditionele webshop naar een volledig digitaal klantenportaal dankzij ERP software en optimale digitale klantenbeleving is voor jou als groothandel dé manier om je te onderscheiden van de concurrentie anno 2021 ! 

Optimaliseer je bedrijfsprocessen

Om te overleven in een dynamische wereld waarin klanten steeds veeleisender worden is het voor een moderne groothandel een absolute must om te innoveren en de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Bij veel groothandels worden nog steeds veel zaken telefonisch of met papier afgehandeld en is er te weinig gedigitaliseerd. Door de lage marges is het echter cruciaal om zoveel mogelijk te besparen op onnodige kosten. 

Door te werken met één geïntegreerde centrale ERP software oplossing en database i.p.v. verschillende databases en software, kan er veel beter gebruik worden gemaakt van alle beschikbare data en kan er bespaard worden op manuren en opslagkosten.

Natuurlijk leveren een efficiënt voorraad- en magazijnbeheer én een goede grip op de logistieke processen enorm veel tijdswinst en geld op!

Of je nu een kleine groothandel bent of een internationale groothandel met meerdere magazijnen en dropshipping: digitaliseer je kantoor, magazijn en de keten en breng al je processen samen in één ERP software oplossing !

Kies voor ERP software voor groothandels

De klant centraal zetten en je bedrijfsprocessen optimaliseren is alleen mogelijk wanneer je de juiste software oplossing in huis hebt die jouw onderneming kan ondersteunen. Zo breng je de bovenstaande tips in de praktijk te brengen én neem je een voorsprong op je concurrenten.

Met een slimme, alles-in-één, ERP software oplossing verzeker je je onderneming en al je medewerkers van:

  • Eén centrale applicatie waarin alle klantendata onmiddellijk is terug te vinden. Salesmedewerker, magazijnier of boekhouder is: met één klik hebben ze alle nodige informatie ter beschikking.

  • Een (responsive) webshop die volledig geïntegreerd is met de backoffice en voorraadbeheer. Een nieuw artikel staat meteen op uw webshop en de klant ziet altijd de meest recente stock informatie en heeft een digitaal klantenportaal ter beschikking.

  • Slim voorraadbeheer waarmee je volledige controle hebt over de voorraad en op basis van verschillende beschikbare data effectiever kan werken en besparen op opslagkosten.

  • Slim magazijnbeheer met intelligente barcodescanning waarmee je magazijniers voortaan veel sneller én accurater hun orders picken.

Wil je meer weten over slimme software oplossingen voor de groothandel en hoe wij je kunnen helpen om klaar te zijn voor de toekomst? Contacteer ons voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken of een demo te bekijken.

Delen

Digitaliseer uw productieproces
De slimme fabriek van de toekomst