Volg ons Demo aanvragenHelp   
Digitaliseer uw productieproces
De slimme fabriek van de toekomst

COVID-19 plaatste in 2020 een turbo op trends die al jaren bezig waren en maakte meer dan ooit duidelijk dat digitale technologie voor heel veel bedrijven enorm belangrijk is in de race naar bedrijfssucces.

Digitalisering, de overgang van informatie in papieren vorm naar een digitale vorm, is ook voor de maakindustrie of productieomgevingen de weg die dient ingeslagen te worden. De digitale fabriek is niet meer weg te denken.

Waarom inzetten op de digitalisering van uw productieproces?

Gedigitaliseerde processen en het gericht verzamelen en analyseren van digitale gegevens bepalen de productielandschappen van de toekomst – van ontwikkeling tot productie en onderhoud. Zo kunnen producten, werkprocessen en materiaalstromen worden geoptimaliseerd en flexibel worden aangepast aan nieuwe commerciële modellen, klantwensen en marktomstandigheden.

Welke voordelen biedt de digitalisering van uw productieproces?

Hieronder enkele voordelen van het digitaliseren van uw productieproces en het inzetten van slimme allesomvattende productiesoftware:

    1. Voorspellend werken

Dat de werkvloer verandert is geen verrassing. Waar de kennis en ervaring vroeger vooral bij mensen lag, gaat dat nu steeds meer datagestuurd. Dit houdt zeer zeker niet in dat deze menselijke kennis in waarde verminderd, maar de digitalisering verandert de benodigde kennis en versnelt het proces vooral.

Het vakmanschap wordt dus niet minder, maar het vakmanschap verandert. Daarnaast zorgt opslag en analyse van Big Data voor

  • optimalisatie van productie

  • objectieve voorspelling van toekomstige producties

  • een sterke vermindering van de (menselijke) foutmarge

Door zoveel mogelijk data op te slaan kunnen nieuwe voorspellingen gemaakt worden. Men weet dan wat de uitkomst zal zijn bij een bepaalde input. Voor de klant betekent dit dat er direct een verwachte uitkomst beschikbaar is, zoals de productprijs, levertijd en kwaliteitsbeheer. 

     2. Mensonafhankelijker

De digitalisering zorgt ervoor dat we minder afhankelijk worden van mensen(kennis). Dit maakt de calculatie 100% objectief en nog meer waarheidsgetrouw, met dus een sterke vermindering van de kans op afwijkingen.

Daarnaast betekent dit dat het verlies aan informatie en kennis ook wordt teruggebracht naar 0. Doordat iedereen met dezelfde data in eenzelfde systeem werkt worden er tevens minder fouten gemaakt.

De informatie is universeel, wat inhoudt dat een operationeel medewerker toegang heeft tot dezelfde data als een collega van orderadministratie of de kwaliteitsafdeling. Het doorvoeren van wijzigingen gaat tevens efficiënter: wanneer er iets gewijzigd wordt in de data is dit meteen zichtbaar voor iedereen, waardoor er direct op wordt geanticipeerd.

    3.Snelheid

Minder papier betekent meer snelheid. Alle werkzaamheden en data gaat digitaal en kan meteen worden verwerkt. Momenteel gaat bij veel bedrijven veel tijd verloren met papierwerk: alles moet gecontroleerd, eventueel ondertekend en verwerkt worden. Daarnaast kan dit in de praktijk nog wel eens, letterlijk, blijven liggen.

    4.Transparantie

Door digitalisering is de transparantie van de maakindustrie vele malen groter. Er valt binnen één klik terug te vinden van welke grondstof een product exact is gemaakt, wat de herkomst is en of er in de gehele toeleverketen volgens de benodigde Code of Conducts gewerkt wordt. Het waarborgt een bepaalde manier van werken, algehele kwaliteit en veiligheid.

De klassieke fabriek of productie omgeving met aparte structuren en los van elkaar staande afdelingen zal het steeds moeilijker krijgen om te overleven. De gemiddelde fabrikant gebruikt vandaag meestal een groot aantal verschillende software applicaties voor zijn bedrijfsvoering. Het resultaat is vaak een onbeheersbare omgeving waarin data over verschillende systemen verspreid staat of over verschillende software oplossingen met elk hun eigen koppelingen. 

Deze versnipperde applicaties integreren en in de lucht houden kost veel tijd en geld. Een aanpassing aan de ene applicatie vraagt meestal ook een aanpassing aan de koppeling of andere applicatie. Bovendien wordt samenwerken met verschillende software leveranciers  door de meeste bedrijven ook niet echt als efficiënt ervaren.

Eén betaalbaar, modulair en personaliseerbaar software platform waarmee u zowat elke bedrijfsfunctie kan beheren, gaande van productie, onderhoud, kwaliteitsbeheer over verkoop, aankoop en voorraad tot uw boekhouding, HR beheer en sales/marketing beheer is voor elke fabrikant de oplossing voor de toekomst. Er zijn geen tijdrovende koppelingen meer nodig en alle bedrijfsinfo is van eender waar onmiddellijk beschikbaar op één plek waardoor uw medewerkers voortaan meer doen in minder tijd.

Wil je meer weten over slimme allesomvattende software voor productie omgevingen en hoe wij u kunnen helpen om klaar te zijn voor de toekomst? Contacteer ons voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken of een demo te bekijken.

Delen

Digitaliseer uw accountantskantoor en maak u klaar voor de toekomst